Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:22 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment editorial la Constanța Artistul Ion Codrescu își lansează, mâine, două volume dedicate picturii haiga

ro

26 May, 2015 12:52 1975 Marime text
Artistul constănțean Ion Codrescu, membru al Uniunii Scriitorilor din România, își lansează, mâine, două volume. Este vorba despre un studiu critic despre pictura haiga, studiu însoțit de 75 de ilustraţii inspirate de poezia haiku din S.U.A. şi Canada. Volumul este intitulat „Something Out of Nothing“  şi a fost publicat în condiţii grafice de excepţie, la Editura RED MOON din S.U.A., la finele anului 2014.
Al doilea volum, „Ikuya’s Haiku with Codrescu’s Haiga“, a apărut într-o ediţie de lux la Editura Ronso-sha din Tokyo, Japonia. Este o carte de eseuri scrise de prof. univ. dr. Itō Isao de la Universitatea Aichi, Japonia, şi de conf. univ. dr. Ion Codrescu de la Universitatea Ovidius din Constanţa. Pe lângă eseurile scrise de cei doi autori, volumul mai cuprinde 20 de picturi haiga (inspirate de poetul japonez contemporan Katō Ikuya) realizate de graficianul Ion Codrescu. Eseurile se referă la poezia lui Katō Ikuya şi la posibilităţile de a transpune poemele sale în pictură haiga de către un creator occidental. Prin urmare, volumul este un dialog al culturii japoneze cu cea occidentală. Pentru a avea o circulaţie mai largă, editura a publicat această carte în ediţie bilingvă (engleză şi japoneză).
Prezentarea celor două volume va fi făcută de prof. univ. dr. Adina Ciugureanu şi de conf. univ. dr. Angelo Mitchievici, preşedintele Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România, în cadrul evenimentului ca va avea loc începând cu ora 18.00, la Librăria Cărturești din Constanța.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii