Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:09 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evaziunea fiscală, luată în vizor de polițiști. Prejudiciul se ridică la peste 1.500.000 lei

ro

20 Apr, 2016 11:47 1432 Marime text
În această dimineaţă, peste 20 de poliţişti specializaţi în investigarea criminalității economice din Buzău efectuează opt percheziţii, în județele Buzău și Prahova, la persoane bănuite de evaziune fiscală.
 
Din cercetări a reieşit că, în perioada septembrie 2011- septembrie 2014, persoanele în cauză, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, ar fi declarat în raportările contabile ale societății achiziții fictive de la diferiți parteneri. De asemenea, cei în cauză ar fi înregistrat cheltuielile aferente fără ca tranzacțiile să fie declarate ca livrări de către partenerii respectivi. Prejudiciul cauzat prin sustragerea de la plata taxelor către bugetul de stat, stabilit până în prezent, este de 1.506.169 de lei.
 
Două dintre perchezițiile domiciliare efectuate de polițiști vizează mai multe persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul comerțului on-line cu aparatură electronică. Prejudiciul creat prin activitatea infracțională este de circa 60.000 de lei.
 
Polițiștii vor pune în aplicare patru mandate de aducere, persoanele vizate urmează a fi audiate la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău.
 
Acțiunea se desfășoară în cadrul unor dosare penale aflate în instrumentarea polițiștilor de investigarea criminalității economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii