Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:51 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evaziune fiscală în domeniul panificaţiei

ro

26 Aug, 2016 11:44 1490 Marime text
Poliţiştii au organizat o acţiune pe raza comunei Dor Mărunt, judeţul Călăraşi, pentru combaterea evaziunii fiscale. Peste 9.000 kg făină au fost indisponibilizate de poliţişti.
 
Ieri, poliţiştii au desfășurat o acțiune în domeniul agroalimentar, respectiv verificarea activității de morărit, panificație, producerea de pâine și produse de patiserie. Astfel, la o societate comercială controlată, în urma inventarierii stocului a fost identificată o cantitate în plus de 9.000 kg făină de grâu  pentru care nu au putut fi prezentate documente de proveniență.
 
De asemenea, societatea ar fi prestat servicii de măcinare cereale, fără ca operaţiunile să fie evidenţiate în documentele contabile ale societății.
 
Poliţiştii au demarat cercetările sub aspectul săvârșirii  infracțiunii de evaziune fiscală. Totodată, cantitatea de 9000 kg făină de grâu în valoare de peste 10.000 lei a fost indisponibilizată în vederea cercetărilor.
 
Tot în cadrul aceleiași acțiuni, a fost identificată o societate comercială care prezenta deficienţe privind activitatea de comerț și producție, în acest sens fiind aplicată o sancţiune contravențională în valoare de 20.000 lei.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii