Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:39 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evaluarea națională la finalul clasei a II-a

ro

06 Jun, 2016 20:49 1541 Marime text
Astăzi, 6.324  de elevi  au  participat la Evaluarea națională la finalul clasei a II-a, susținând prima probă  -evaluarea competențelor de producere a mesajelor scrise (Scris - Limba română), iar 652 au absentat.
 
Elevii de clasa a II-a vor avea de rezolvat mâine cel de-al doilea test, evaluarea competențelor de receptare a mesajelor scrise  (Citit - Limba română), urmând ca  miercuri, 8 iunie a.c., să susțină ultimul test – evaluarea competențelor de matematică. Probele încep  la ora 9.00, iar durata  alocată rezolvării  testelor este de  30 de minute.
 
Asemenea elevilor de  clasa a IV-a  și cei din clasa a II-a  susțin evaluarea în sălile în care își desfășoară activitatea în mod curent, fiind așezați în bănci în ordinea obișnuită. Testul este administrat de învățătorul/profesorul  pentru învățământ primar de la clasă care va fi asistat de un al doilea cadru didactic, care nu predă la clasa respectivă. Fiecare test este evaluat de către două cadre didactice, dintre care unul este învățătorul/institutorul/profesorul pentru învățământul primar de la clasă. Evaluarea testelor se finalizează în termen de cel mult șapte zile de la data susținerii ultimului test de la clasa respectivă.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii