Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:43 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evaluarea Nationala 2011 S-au afisat rezultatele

ro

24 Jun, 2011 17:28 4873 Marime text
Rezultatele la evaluarea nationala au fost afisate simultan la ora 11:00 in unitatile scolare din Capitala. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Marian Banu, a declarat ca in Bucuresti s-au inscris pentru sustinerea probelor examenului national de evaluare aproximativ 14.400 de candidati. La nivelul intregii tari, la evaluarea nationala au participat peste 220.000 de absolventi de clasele a VIII-a.

Reprezentantii Ministerului Educatiei au declarat pentru HotNews.ro ca asteapta o centralizare a datelor de la Inspectoratele Scolare si abia dupa finalizarea contestatiilor vor putea comunica informatii referitoare la note si o comparatie cu anii trecuti. Rezultatele examenelor sunt afisate la avizierul fiecarei scoli si, in putine cazuri, si pe site-urile unitatilor de invatamant. In Bucuresti au fost eliminati doi candidati la evaluarea nationala la limba si literatura romana, din totalul de trei la nivel de tara. Rezultatele evaluarii nationale vor fi luate in calcul la media de admitere la liceu.

"Procente de promovare nu pot comunica pana cand nu se vor rezolva si contestatiile si vor fi afisate rezultatele finale, in fiecare unitate scolara", a declarat pentru HotNews.ro purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Marian Banu. Acesta a explicat ca rezultatele finale vor fi afisate luni, 27 iunie, intre orele 10:00 si 12:00, la fiecare unitate scolare.

La nivelul Bucurestiului au absentat de la Evaluarea Nationala 60 de elevi inscrisi la examen. "Nu au fost evenimente deosebite, comisia si-a desfasurat serios activitatea, iar cuvantul potrivit pentru derularea examenului este normalitate", a precizat Banu.

Vezi aici Subiectele si Baremele de la examenele de Limba si Literatura Romana, Limba Materna si Matematica

Evaluarea nationala s-a incheiat miercuri cu proba la matematica. In 2011 Evaluarea Nationala la clasa a VIII-a s-a desfasurat in perioada 20-22 iunie, la test fiind inscrisi peste 220.000 de elevi.

Afisarea primelor rezultate este programata vineri, 24 iunie, pana la ora 14.00. In aceeasi zi, intre orele 14.00 si 18.00, pot fi depuse contestatiile, care vor fi solutionate in 25 si 26 iunie. Afisarea rezultatelor finale, dupa contestatii, va avea loc in data de 27 iunie.

Inscrierea la liceu

Media generala obtinuta la Evaluarea Nationala constitutie unul dintre criteriile pentru admiterea in invatamantul liceal de stat, potrivit ordinului nr. 4802/ 31.08.2010, privind organizarea si desfasurarea admiterii in invatamantul liceal de stat pentru anul scolar 2011-2012.

Inscrierea in licee de stat in clasa a IX-a se face fara examen, pe baza mediei de admitere. Exceptie fac liceele/clasele pentru care se sustin probe de aptitudini, clasele cu regim de predare bilingv pentru care se sustin probe de verificare a cunostintelor de limba moderna si clasele cu predare in limbile minoritatilor nationale, pentru care se sustin probe de verificare a cunostintelor la limba materna.

Media de admitere este media aritmetica intre media generala la Evaluarea Nationala sustinuta de absolventii clasei a VIII-a si media generala de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a.

Vezi Metodologia de organizare si desfasurare a admiterii in invatamantul liceal de stat pentru anul scolar 2011-2012

Inscrierea in clasa a IX-a, la invatamantul de zi, a absolventilor de gimnaziu (cu exceptia celor care candideaza pentru licee/clase pentru care se sustin probe de aptitudini, a celor care solicita inscrierea in invatamantul special si a celor care candideaza pe locurile speciale pentru romi) se face prin repartizare computerizata, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere, in baza optiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv si in limita locurilor aprobate, prin planul de scolarizare, pentru unitatile scolare finantate de la bugetul de stat.

Media generala la Evaluarea Nationala va fi calculata, indiferent daca una sau mai multe din notele obtinute la evaluarea nationala sunt inferioare notei cinci. Media de admitere se calculeaza, indiferent daca media generala la Evaluarea Nationala din clasa a VIII-a este inferioara notei cinci.

Sursa: Hotnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii