Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:56 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Europa, sub ameninţarea iernii MAE a emis atenţionări de călătorie pentru Spania şi Slovenia

ro

27 Dec, 2014 22:51 1878 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Sloveniei cu privire la o atenţionare de călătorie de ninsori și vânt puternic emisă de către Agenția de Mediu, valabilă începând cu noaptea de 27 decembrie 2014, până luni, 29 decembrie 2014.

Viscolul va continua duminică, 28 decembrie 2014, când vântul va atinge viteza de 100 km/h în regiunea de vest a Sloveniei, spre frontiera cu Italia, precum și în regiunea de nord, spre frontiera cu Ungaria şi Austria. Ninsorile se vor intensifica pe timpul nopții, iar ploile vor fi abundente în regiunea de coastă a Mării Adriatice. Autoritățile avertizează și asupra pericolului formării de polei din cauza temperaturilor  foarte scăzute, existând posibilitatea ca circulația pe autostrăzile și drumurile naționale și județene să fie îngreunată. Din cauza vizibilităţii reduse pot fi înregistrate numeroase blocaje în trafic.

Conform informărilor Agenției de Mediu slovene, ninsorile se vor reduce în intensitate luni, 29 decembrie 2014, dar va persista vântul puternic și  se vor înregistra temperaturi foarte scăzute. Totodată, există pericolul producerii de avalanșe în munți.â

Cetăţenii români care călătoresc în Slovenia sunt sfătuiţi să conducă prudent și să respecte semnele și avertizările de trafic, să echipeze corespunzător autovehiculele pentru trafic pe timp de iarnă și, cu precădere, în cursul nopții, să se asigure că au  provizii suficiente de combustibil și alimente. De asemenea, există posibilitatea impunerii unor restricții suplimentare ale traficul rutier, cu precădere pentru camioane, pe toate autostrăzile din Slovenia.
 
De asemenea, MAE informează cetăţenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Spaniei că Direcţia Generală de Protecţie Civilă şi Urgenţe din cadrul Ministerului de Interne al Spaniei a emis o avertizare de cod portocaliu de ninsoare pentru Provincia Lleida, de vânt puternic pentru provinciile Huesca, Lleida, Girona, Tarragona, Castellon şi pentru provinciile din Insulele Baleare, Girona, Asturias, Cantabria, Gipuzkoa şi Bizkaia.
Avertizarea este valabilă pe toată perioada  sfârşitului de săptămână.

Sursa foto: ziarulapulum.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii