Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Este sau nu Tăriceanu băgat până în gât în dosarul EADS?

ro

01 Oct, 2015 15:36 1687 Marime text
Numele lui Călin Popescu-Tăriceanu este vehiculat în legătură cu scandalul EADS, acea companie gigant care este investigată pentru afaceri de corupție în România și Arabia Saudită.
În presă au apărut documente care leagă numele lui Tăriceanu de acest scandal de care aminteam la început. Omul doi în stat spune că acele acte care au apărut pe luju.ro sunt vechi şi au mai fost „scoase de la naftalină” şi anul trecut, însă ele nu sunt oficiale. Tăriceanu a declarat, pentru DCNews că "în documentul respectiv nu se știe dacă este vorba de EADS sau Microsoft. Recent, am mai avut o discuție de acest gen și am spus așa: în orice țară din UE (inclusiv în România), prim-ministrul în funcție nu are responsabilitatea nici a discuțiilor comerciale, nici a negocierilor cu firmele, nici a încheierii contractelor. Există ministere, departamente sau structuri abilitate să facă acest lucru. Nu mai vobim de faptul că documentele (nu știm dacă sunt veridice sau nu) care au apărut în presă se referă la activități în perioada în care eu nu eram prim-ministru".
Şeful Senatului susţine că până în acest moment nu a fost chemat la DNA pentru a da declaraţii, a fi audiat sau a i se prezenta vreo anchetă în descăşurare în care numele său să fie implicat.
Amintim că numele lui Călin Popescu-Tăriceanu este vehiculat în Dosarul Microsoft. Un "martor sub amenințare" le-a relatat procurorilor DNA cum ajungea mita din dosar la politicieni, printre aceştia numărându-se şi actualul şef al Senatului.
Martorul protejat scrie în denunțul său despre perioada guvernării Tăriceanu, oferindu-le procurorilor informatii detailate despre milioane de euro care ar fi fost destinati mituirii prim-ministrul Tăriceanu, actualului ministru de Finante Orlando Teodorovici, secretar de stat în Ministerul Finanţelor în timpul guvernarii Tăriceanu, sau a ministrului Comunicaţiilor din timpul acelaiaşi guvernări, Karoly Borbely. Interesant este faptul că ieri au fost efectuate percheziţii la Ministerul Finanţelor, condus de Teodorovici. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii