Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:59 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Este locțiitor pentru resurse la Statul Major General al Ministerului Apărării Naționale Contraamiralul Niculae Vâlsan își serbează ziua de naștere

ro

04 Jan, 2013 16:22 5513 Marime text

cam_valsan_niculae.jpgAstăzi este ziua de naștere a contraamiralului Niculae Vâlsan, locțiitor pentru resurse la Statul Major General al Ministerului Apărării Naționale. Născut în urmă cu 56 de ani, la Constanța, Vâlsan este căsătorit și are un copil.
Este doctor în științe militare și informații și a primit numeroase distincții și decorații: Ordinul „Virtutea Militară" în grad de Cavaler, Ordinul „Virtutea Maritimă" în grad de Cavaler, Emblema de Onoare a Armatei României, Emblema de Onoare a Statului Major General, Emblema de Onoare a Forţelor Navale, Emblema de Onoare a Forţelor Terestre, Emblema de Onoare a Forţelor Aeriene, Emblema de Onoare a Comunicaţiilor şi Informaticii, Emblema de Onoare a Logisticii, Emblema de merit „În Serviciul Armatei României", cls. I, Emblema de merit „Ştiinţa Militară" cls. I, Semnul onorific „În Serviciul Patriei" pentru 25 de ani de activitate.
Contraamiralul Vâlsan a urmat și o serie de cursuri, atât în țară, cât și în străinătate, ultimele fiind, în 2008, curs pentru generali și ambasadori (Colegiul NATO de Apărare de la Roma - 2008) și curs „Securitatea Mării Negre" (Colegiul JF Kennedy de la Universitatea Harvard din SUA - 2008). A urmat cursuri și în Grecia (țară a cărei limbă o cunoaște) și Olanda.

Între iunie 2008 și februarie 2009, a fost locțiior al șefului Statului Major al Forțelor Navale, iar de la 15 iunie 2010 activează ca locțiitor pentru resurse la SMG. A fost avansat contraamiral pe 30 noiembrie 2009. Pe lângă alte funcții de conducere, a fost și șef de stat major al Grupării Navale Blackseafor, dar și locţiitor pentru probleme de stat major al Comandamentului Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“.

În anul 1978, a absolvit Facultatea de Navigație a Institutului de Marină „Mircea cel Bătrân", iar în 1994 Facultatea de Comandă, Stat Major și Tehnică Militară a aceleiași Academii. În 1981 și 1985 a urmat cursuri de comandanți de navă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii