Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:35 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Escală în portul Constanţa În premieră, ofiţeri ai Forţelor Navale Române, la bordul distrugătorului britanic (galerie foto)

ro

25 Apr, 2017 14:00 4791 Marime text
Fregata „Regele Ferdinand” şi distrugătorul HMS Daring desfăşoară, pe 25 aprilie, pe mare, exerciţii de respingere a unui atac aerian, exerciţii de comunicaţii tactice, precum şi manevre de reaprovizionare, iar după încheierea secvenţelor de instrucţie nava britanică va acosta la Terminalul Pasagere, pentru o escală de două zile în portul Constanţa.

În premieră, doi tineri ofiţeri ai Forţelor Navale Române vor fi ambarcaţi, timp de o săptămână, la bordul distrugătorului britanic şi vor participa, în calitate de ofiţeri de cart, la misiunile pe care nava le va desfăşura în Marea Neagră şi Marea Mediterană. 

Activităţile bilaterale româno-britanice fac parte din pachetul de măsuri privind întărirea cooperării dintre partenerii NATO (Immediate Assurance Measures), stabilit la SUMMIT-ul NATO din Țara Galilor, în anul 2014, şi contribuie la întărirea prezenţei navelor militare ale Alianţei în Marea Neagră. 

UPDATE 1, ora 14.38

Nava a ajuns în portul Constanţa, acum se îndreaptă spre dană.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii