Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 2. Avem subiectele! Emoţii mari, de dimineaţă, înainte de prima probă a examenului de Evaluare Naţională (galerie foto)

ro

27 Jun, 2016 08:12 4697 Marime text
Emoţii mari, în această dimineaţă, înainte de prima probă a examenului de Evaluare Naţională. În acest an s-au înscris 5.618 absolvenţi de clasa a VIII-a, care vor susţine probele în 128 de centre de examen (unităţi de învăţământ cu personalitate juridică).



Prima probă este la Limba şi literatura română. Rezultatele vor fi afişate vineri, 1 iulie, până la ora 16.00. Probele scrise încep la ora 9.00, iar accesul elevilor în săli este permis cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei respective, până la ora 8.30. Durata fiecărei probe scrise este de 120 de minute din momentul primirii subiectelor de fiecare elev.

Părinţii au la rândul lor mari emoţii, ei vor „păzi” liceele până când copiii lor vor ieşi din examen.

UPDATE 2, ora 10.38

La proba de Limba şi literatura română elevii au primit o poezie, „Salcâmi” de A.E. Baconski, şi un text de Andreea Marinaş, intitulat „«Grădina pierdută a Edenului»: locul în care ajungi doar cu elicopterul”.
 
Printre alte cerinţe s-a numărat şi redactarea, în 150 - 250 de cuvinte, a unei naraţiuni în care să fie prezentată o întâmplare reală sau imaginară petrecută într-o zonă turistică.

În secţiunea "Documente" puteţi vedea subiectele de la proba de astăzi.

UPDATE 1, ora 10.30

Între timp, elevii de a 12 aşteaptă să intre, de la ora 12.00, la proba scrisă la limba engleză, o altă probă de competenţă în cadrul examenului de Bacalaureat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii