Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:50 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Emir Kusturica, oaspete de onoare al Festivalului filmului de la Damasc

ro

01 Nov, 2009 15:25 802 Marime text

Cel de-al 17-lea Festival al filmului de la Damasc s-a deschis sâmbătă seara în prezenţa a numeroase staruri internaţionale, regizorul sârb Emir Kusturica fiindu-i invitat de onoare, informează AFP.

Peste 250 de lungmetraje şi scurtmetraje din circa 50 de ţări vor fi prezentate publicului între 31 octombrie şi 7 noiembrie, 20 de lungmetraje fiind în competiţie.

Ceremonia de deschidere a fost onorată de Emir Kusturica, alături de actriţele Victoria Abril /Spania/ şi Ursula Andress /SUA/, precum şi de numeroase staruri siriene şi egiptene.

Filmul 'The milk of sorrow' al peruvienei Claudia Llosa, care a câştigat Ursul de Aur la ultimul festival de la Berlin, a fost proiectat în deschidere.

Regizorul francez Regis Wargnier prezidează juriul competiţiei între lungmetraje. Siria va participa la competiţia oficială cu două lungmetraje, între care 'Encore une fois', al regizorului Joud Said, care relatează episoade din războiul civil libanez.

În afară de Premiul pentru lungmetraj, alte două premii vor recompensa laureaţii celui mai bun scurtmetraj şi celui mai bun film arab.

Opt filme de lung metraj arabe, care abordează problema palestiniană /între care patru siriene/, vor fi proiectate în cursul acestei manifestări cinematografice, organizată anual.

AGERPRES

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii