Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:48 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eminentul lingvist şi turcolog, Enver Mamut, a plecat dintre noi

ro

12 Oct, 2016 10:25 3767 Marime text
A decedat profesorul dr. Enver Mamut, eminent lingvist şi turcolog. Va fi înmormântat azi, la Cimitirul Central Musulman.

"Cu durere în suflet, anunţăm decesul profesorului dr. ENVER MAMUT, eminent lingvist şi turcolog. Mulţumim pe aceastã cale tuturor celor care au fost alături de noi. Înmormântarea va avea loc astãzi, 12.10.2016, la Cimitirul Central Musulman. Allah Rahmet Eylesin!", a transmis familia.

Specialist al secţiilor de Turcologie din România, la Universităţile din Bucureşti (1958) şi „Ovidius" din Constanţa (1991), Enver Mamut a contribuit la formarea unui număr mare de studenţi.

 Prof.Dr. ENVER MAMUT a fost i Director al Colegiului de Institutori Kemal Ataturk din cadrul Universitatii Ovidius (2000) , care impreuna cu sotia sa doamna Nedret Mamut au cercetat si publicat lucrari despre limba,folclorul, precum si traditiile populare ale tatarilor dobrogeni si a facut parte din Comitetul care a pregatit Proiectul de Raport Asupra Reformei Alfabetului Limbii Tătare. Pentru eforturile sale i-a fost decernat Premiul „Mehmet Niyazi“



 Sursa foto: Facebook Ozgean Omer
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii