Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:34 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii unei şcoli de şoferi au fost iniţiaţi cu privire la legislaţia rutieră de poliţiştii constănţeni

ro

16 May, 2016 18:57 1838 Marime text
Poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfăşurat, astăzi, o activitate informativ-preventivă cu elevii unei şcoli de şoferi din municipiul Constanţa, cu prilejul unei şedinţe de pregătire privind legislaţia rutieră.
Scopul întâlnirii a vizat informarea viitorilor conducători auto cu privire la măsurile minime de siguranţă pe care ar trebui să le adopte pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor de furt din sau de autoturisme şi a accidentelor rutiere. Astfel, tinerii au fost sfătuiţi să adopte o conduită preventivă în ceea ce priveşte protecţia bunurilor personale.
La final, cursanţii au primit flyere şi au completat chestionare pentru măsurarea gradului de receptivitate la activitatea desfăşurată, nivelul de asimilare al informaţiilor, precum şi date referitoare la aprecierea calităţii recomandărilor preventive.
Activităţile se înscriu în Programul de prevenire al infracţiunilor contra patrimoniului, urmărindu-se creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor împotriva acestui gen de fapte, prin pregătirea antiinfracţională şi antivictimală a tinerilor.
Totodată, în aceeaşi zi, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfăşurat activităţi informativ-preventive şi în unităţile de învăţământ, în domeniul prevenirii delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, în cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 31 Constanţa, la clasele I, a II-a, a III-a şi a IV-a.
Astfel, copiii au fost informaţi despre potenţialele consecinţe ale unui comportament violent, fiindu-le oferite soluţii de prevenire a victimizării, modalităţi de abordare ale unei comunicări asertive, empatice şi a unui comportament civic, prin abordarea unor metode şi tehnici specifice dezvoltării psihologice a elevilor.
Au fost abordate aspecte privind adoptarea unui comportament prosocial, alegerea unui anturaj care să nu incinte la acţiuni violente, folosirea în siguranţă a internetului, prevenirea dispariţiilor de minori, prevenirea agresivităţii şi a violenţei în unităţile de învăţământ cât şi în zonele adiacente acestora, precum şi activităţi de dezvoltare personală.
Poliţiştii au aplicat jocuri de rol şi au purtat discuţii interactive.
Activităţile desfăşurate fac parte din Programul de prevenire a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor - prioritate naţională şi locală.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii