Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:59 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii navetiști ar putea avea locuințe de serviciu

ro

11 Aug, 2016 12:43 1671 Marime text
Elevii ar putea să fie scutiți să mai străbată zilnic kilometrii întregi pentru a ajunge la școală. Aleșii se gândesc la o propunere legislativă prin care să le ușureze munca elevilor, dar și profesorilor.

Politicienii vor să ceară ca în localitățile în care se face naveta, pentru ca dascălii și copii să ajungă la școală, să se construiască locuințe sociale în care să locuiască profesorii și copii, potrivit Antena 3.

„Există programe europene prin care primăriile pot atrage ușor bani pentru astfel de nevoi. Este un efort foarte mare atât pentru profesori cât și pentru elevi să facă naveta dintr-o localitate în alta. Mai e și un efort financiar destul de important pentru aceștia. Ar trebui ca acele primării ale localităților în care dascălii și elevi sunt navetiști, să atragă bani europeni și să facă blocuri și internate. Cu o cofinanțare de la Guvern acest lucru este ușor de realizat”, au spus aleșii care vor depune legea.

Aceste locuințe nu vor fi însă gratuite pentru chiriașii lor, ci vor plăti lunar o sumă de până la 150 de lei, în funcție de confortul asigurat, mai menționează sursa citată.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii