Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii Liceului Teoretic „Ovidius”, premiul I la Salonul de Inventică de la Bucureşti (galerie foto)

ro

23 Nov, 2015 14:30 2515 Marime text
În perioada 18-22 Noiembrie 2015 s-a desfășurat la București, în cadrul Târgului Internaţional „Gaudeamus - Carte de învăţătură”, a XIII-a ediție a Salonului Naţional de Inventică și Creație Științifică pentru Tineret, organizat de Ministerul Tineretului şi Sportului.
La acest salon au putut participă tineri, cu vârste între 14 şi 35 de ani, pe trei secțiuni: ştiinţe aplicate, tehnologia informaţiei, tehnologii ale viitorului.
Liceul Teoretic „Ovidius” a fost reprezentat de elevele Bianca Brănescu şi Mariela Craciun, din cls a XI- a B, coordonate de prof. Carmen Bucovală. Proiectul prezentat a vizat propunerea unui echipament care să limiteze capturile accidentale ale delfinilor în plasele de pescuit, proiect început de elevii liceului în urmă cu câțiva ani.
“Din echipa de proiect au făcut parte Loredana Doroftei și Alexandra Alboiu (acum studente), Ana Cătălina Popa și cele două eleve care au participat efectiv la Salonul de Inventică de anul acesta. În realizarea acestui proiect am pornit de la colaborarea cu ONG Mare Nostrum, care are o importantă direcție de acțiune în găsirea unor metode pentru conservarea populațiilor de delfini din Marea Neagră, una dintre direcțiile de intervenție fiind folosirea de pingere (dispozitive acustice) care semnalează delfinilor existenta plaselor de pescuit, evitând astfel încurcarea în acestea.
De la acestă idee, am realizat un dispozitiv care a presupus costuri reduse, care emite sunete de frecvenţă adecvată, dispozitiv care poate fi o soluție in comparație cu echipamentele mult mai costisitoare de pe piață”, ne-au declarat membrii echipei de proiect.
Proiectul prezentat de elevii Liceului Teoretic „Ovidius” a fost recompensat cu premiul I la secțiunea ştiinţe aplicate.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii