Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:19 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii Liceului Internaţional de Informatică din Constanţa, laureaţi la olimpiadele naţionale

ro

11 Apr, 2015 11:54 2666 Marime text
Elevii olimpici ai Liceului Teoretic Internaţional de Informatică din Constanţa care au participat la Naționale s-au întors acasă cu premii și medalii însemnate. Matematica a rămas la rang înalt, toți cei patru elevi internaționali întorcându-se de la București cu medalii, dar cea mai mare însemnătate o are Mențiunea MECS obținută de Andrei Robert Bâra, elev în clasa a IX-a, clasat al optulea pe țară, premiat cu medalia de argint SSMR (Societatea de Stiinte Matematice din Romania) și calificat la proba de baraj. Alături de el au stat colegii de clasă Ana Maria Milcu, premiată cu medalie de argint SSMR, și Tiberiu Corcescu - cu medalie de bronz SSMR. La clasa a X-a, Andreea Podașcă s-a întors, de asemenea, cu o medalie de bronz SSMR. Elevii au fost pregătiți de prof. Cristina Văcărescu și Mihai Bogdan.

Informaticienii liceului nostru s-au întors de la Târgoviște cu alte medalii, atât la clasa a IX-a, unde Arif Ozturk, aflat pentru a treia oară la o etapă națională, a obținut medalia de argint de pe locul 20 național și calificarea pentru proba de baraj, cât și la clasa a X-a, unde Mihnea Gafton a obținut medalia de bronz și, de asemenea, calificarea pentru proba de baraj. Elevii au fost coordonați de prof. Ali Cabas și Daniela Răvoiu.
Olimpiada Națională de Fizică a avut loc la Vaslui anul acesta, iar printre participanți au fost și elevii Liceului Internațional de Informatică din Constanța, Oprea Alexandru, cls. a IX-a, intors cu medalia de argint oferită de Societatea Română de Fizică și Mujdaba Akan, cls. a XI-a, cu mențiune de onoare. Elevii au fost îndrumați de prof. Victoria Olaru.

Din Baia Mare, de la Olimpiada de Limba Spaniolă, s-a întors și Izet Șermin, clasa a IX-a, cu o Mențiune obținută la nivel național. Eleva a fost pregătită de prof. Elena Dorobanțu. Suher Abduraman a participat la Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română de la Târgu Mureș, unde a obținut un frumos rezultat și locul 17 la nivel național. Eleva a fost pregătită de prof. Alina Mihalache și Mariana Căpităneanu. La disciplina Limba Turcă - limba modernă, Andra Albișoru a obținut Premiul II la clasa a X-a, iar Helena Vasic a obținut Mențiune la clasa a IX-a. Elevele au fost pregătite de prof. Sedat Uzer și respectiv Habil Yener.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii