Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:10 20 01 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Elevii Liceului „Emil Racoviță” din Techirghiol au învățat să colecteze selectiv deșeurile

ro

14 Dec, 2015 13:11 744 Marime text
 
Liceul Teoretic „Emil Racoviță” din Techirghiol se numără printre instituțiile școlare partenere în desfășurarea campaniei de conștientizare publică privind protecția mediului înconjurător, parte a proiectului „Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Constanța”, inițiat de Consiliul Județean în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța.
         
Demersul își propune organizarea unor întâlniri cu elevi și adulți din mediul urban, cu scopul de a educa și conștientiza populația cu privire la necesitatea păstrării unui mediu curat și avantajele creșterii și dezvoltării organismelor departe de factori poluanți.
 
În acest context, elevii claselor a V-a din cadrul liceului din Techirghiol, au participat la o activitate interesantă, interactivă, pe parcursul căreia au învățat ce sunt deșeurile, cum arată pubelele inscripționate și particularizate în culorile specifice diferitelor tipuri de deșeuri, dar și cum funcționează aparatul pentru compostare.
 
Toți participanții au primit materiale promoționale (pixuri, insigne, tricouri, șepci) și educaționale (broșuri, flyere, pliante), iar unii dintre ei au participat la concursul de desene prin care au reflectat comportamentul corect în protejarea naturii și colectarea selectivă a deșeurilor. Cele mai reușite lucrări au fost răsplătite cu diplome.


Ti-a placut articolul?

Comentarii