Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:49 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii din Tuzla au donat o tonă de legume și fructe

ro

19 Nov, 2015 23:22 3508 Marime text
Preşcolarii Grădiniţei cu Program Normal Tuzla şi elevii Şcolii Gimnaziale nr.1 Tuzla au strâns o tonă şi jumătate de legume şi fructe, dar şi 225 de conserve în cadrul campaniei sociale „Săptămâna legumelor şi fructelor donate”. Acestea au fost oferite copiilor din Centrul de Plasament „Delfinul” din Agigea, o parte din cantitate mergând şi către patru elevi ai şcolii, proveniţi din familii nevoiaşe.
 
În Centrul de Documentare şi Informare al şcolii s-au desfăşurat cele două secţiuni ale concursului „Filantropia”. Astfel elevii clasei a VI-a C, coordonaţi de prof. diriginte Comşa Luminiţa, au câştigat concursul pentru cea mai mare cantitate de legume şi fructe donate, iar elevii clasei I A, coordonaţi de prof. înv. primar Miu Carmen, au câştigat concursul pentru cel mai sugestiv afiş tematic, care  încurajează consumul de fructe şi legume, precum şi acţiunile de voluntariat.
 
”Activitatea de azi ne-a demonstrat că putem fi alături de cei cărora soarta nu le-a surâs întotdeauna. Din puținul fiecăruia, am reușit să facem o bucurie în primul rândul copiilor din Centrul de Plasament Delfinul, alături de care ne-am simțit extraordinar. Elevii noștri au trăi emoții intense, au făcut schimb de numere de telefon cu acești copii atât de sensibili. Intenționăm ca pe 6 decembrie a.c. să fim alături de cei mici, de data aceasta avându-i noi ca invitați la Cupa Moș Nicolae ce se va desfășura la sala de sport din incinta școlii.” a declarat coordonatorul SNAC al Şcolii Gimnaziale nr.1 Tuzla, profesor Mihai Ioana.
 
Campania socială „Săptămâna legumelor şi fructelor donate” face parte din Strategia Naţională de Acţiune Comunitară (SNAC) şi se desfăşoară în unităţile de învăţământ din România în perioada   16-20 noiembrie 2015. Campania este menită să sprijine copiii aflaţi în dificultate.
 
În această acţiune de voluntariat au fost implicaţi 139 de preşcolari, 553 elevi, 29 de cadre didactice, Primăria Tuzla care au pus la dispoziţie un mijloc de transport pentru elevi, familiile elevilor care au pus la dispoziţie două microbuze pentru transportul fructelor şi legumelor şi preotul paroh Vlad Dumitru.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii