Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:47 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a încheie cursurile şi se pregătesc de examene

ro

29 May, 2015 08:44 1218 Marime text
 
Cursurile pentru ultima clasă de liceu (a XII-a și a XIII-a) se încheie astăzi. Absolvenții de liceu s-au putut înscrie la prima sesiune a examenului de bacalaureat până acum. Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației și Cercetării Științifice, evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română se va face în perioada 8-10 iunie iar absolvenții de liceu aparținând minorităților naționale vor susține proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă între 10 și 12 iunie.
Evaluarea competențelor digitale va avea loc între 15 și 19 iunie iar proba de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională, între 22 și 26 iunie. Prima probă scrisă, cea la limba și literatura română, va fi susținută în 29 iunie, proba la limba și literatura maternă - în 30 iunie, proba obligatorie a profilului - 1 iulie, proba la alegere a profilului și specializării - în 3 iulie.
Rezultatele vor fi afișate în 6 iulie până la ora 12,00 și tot în aceeași zi se vor putea depune contestațiile, până la ora 16,00. Rezolvarea contestațiilor se va face între 7 și 9 iulie. Rezultatele finale, după contestații, vor fi afișate în 10 iulie, potrivit Ministerului Educaţiei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii