Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:40 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii ameninta cu marsuri de protest pe 1 iunie

ro

26 May, 2010 19:16 976 Marime text

Elevii ameninţă cu marşuri de protest în 1 iunie în cazul blocării bacalaureatului, susţinând că încheierea situaţiei şcolare şi susţinerea examenelor reprezintă un proces firesc al actului educaţional la care ei au dreptul prin Constituţie. Consiliul Naţional al Elevilor din România îşi exprimă dezacordul faţă de îngrădirea dreptului la educaţie, ca urmare a deciziei sindicatelor din învăţământ de a suspenda susţinerea examenelor de bacalaureat.

Elevii intenţionează să organizeze marşuri de protest în toată ţara, pe 1 iunie, prin care să solicite respectarea dreptului la educaţie.

"Considerăm că şantajul sindicatelor, cadrelor didactice, de a refuza participarea la examenul de bacalaureat este un act josnic, iar elevii sunt folosiţi, fără acordul lor, ca masă de manipulare pentru rezolvarea unor probleme salariale", se arată într-un comunicat al Consiliul Naţional al Elevilor.

Elevii atrag atenţia că legea presupune ca sindicatele, în caz de grevă, să asigure cu o treime din personal minima funcţionare a activităţilor educative.

"Solicităm ca organizaţiile sindicale să asigure numărul necesar de cadre didactice pentru desfăşurarea probelor de Bacalaureat, respectiv pentru repartizarea la liceu a absolvenţilor de clasa a VIII-a", se mai arată în comunicatul citat.

Sursa: mediafax.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii