Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:57 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevi vaccinaţi de femeia de serviciu

ro

18 Oct, 2012 14:43 1429 Marime text

Elevii din localitatea constănţeană Independenţa spun că au avut probleme de sănătate după ce femeia de serviciu le-ar fi făcut vaccinuri antigripale. Direcţia de Sănătate Publică din Constanţa a deschis o anchetă în acest caz.

Localnicii spun că femeia a ajuns ajutorul medicului din comună şi de foarte multe ori îi ţine locul. Asistenta de ocazie este acuzată că a administrat vaccinul antigripal elevilor, iar două fete s-au simţit rău după imunizare.

Una dintre ele era răcită şi în ciuda faptuli că a anunţat boala, femeia de serviciu i-a făcut injecţia. Se pare că medicul a participat la vaccinare, dar atât el, cât şi femeia de serviciu neagă întâmplarea.

Fata a fost internată în spital, cu viroză respiratorie, iar vaccinul este contraindicat în aceste condiţii. În cazul unei administrări greşite, acesta poate provoca şoc anafilactic. O echipă de inspectori DSP cercetează împreujurările în care s-a făcut vaccinarea copiilor şi a modului în care se derulează acordarea de asistenţă medicală.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii