Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevi şi preşcolari de la mai multe şcoli, duşi de urgenţă la spital cu toxiinfecţie alimentară

ro

16 Sep, 2016 15:51 2820 Marime text
12 elevi şi preşcolari de la mai multe unităţi de învăţământ din oraşul Moreni, judeţul Dâmboviţa, au ajuns la spital, în ultimele zile, cu simptome ale toxiinfecţiei alimentare, respectiv dureri abdominale şi vărsături. Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a declanşat o anchetă epidemiologică şi a prelevat probe din apă de la şcoli şi de la locuinţele copiilor, dar şi probe din produsele distribuite prin programul ”Lapte şi corn”, informează RTV.net.
 
Panică, astăzi, printre părinții micuților de la Grădinița Nr. 2 Moreni și Școlile generale 3 și 4. 12 copii din aceste unități au ajuns în cursul zilei la Spitalul din localitate, acuzând stări de vomă și diaree. Unii dintre copii erau foarte dezhidratați, medicii luând decizia internarii pentru a fi perfuzați. Copiilor le-au fost recoltate probe pentru analize medicale, inclusiv pentru rotavirus.
 
Potrivit gazetadambovitei.ro, pa acest moment, nu se știe care este cauza care a determinat îmbolnăvirea micuților. Ei nu locuiesc în același cartier și nu au mâncat același lucru. Mai mulți părinți au declarat că au făcute diverse cumpărături la un supermarket din oraș, de al care inspectorii DSP au recoltat probe. De asemenea, se recoltează și probe de apă.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii