Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:30 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elena Udrea Soluția nu este să cercetăm finanțarea campaniilor, ci să reglementăm la nivel legislativ lucrurile

ro

28 Sep, 2016 16:46 1612 Marime text
Soluția pentru problema finanțării campaniilor electorale nu este cercetarea de către procurori, ci să existe reglementări la nivel legislativ, a declarat deputata Elena Udrea, astăzi, la ieșirea de la DNA Ploiești, unde a fost audiată în dosarul lui Vasile Blaga.
 
"Toate partidele se finanțează la fel. (...) Cred că soluția nu este să cercetăm pe unul sau pe altul cum s-a finanțat o campanie electorală, ci să o reglementăm la nivelul legislativ, ca lucrurile să nu se mai întâmple", a declarat Udrea răspunzând unor întrebări.
 
În context, aceasta a arătat că finanțarea partidelor a căpătat un caracter ilegal din cauza faptului că se impunea o sumă limitată de cheltuit.
 
"Finanțările partidelor au devenit ilegale în parte pentru că aveai o sumă limitată pe care aveai voie să o cheltuiești și atunci pentru a nu depăși acea sumă fiecare partid făcea și plăți neînregistrate. De aici a venit toată ilegalitatea finanțării partidelor", a explicat Udrea.
 
Întrebată dacă de o parte din acești bani puteau beneficia anumite persoane în scop propriu, Elena Udrea a spus că "teoretic oricine în campanie care încasa sume neînregistrate putea să le ducă și acasă".
 
Elena Udrea a precizat că a dat în fața procurorilor DNA Ploiești o declarație în calitate de martor, în dosarul lui Vasile Blaga.
 
Procurorii DNA au dispus urmărirea penală față de senatorul Vasile Blaga pentru trafic de influență în perioada când a fost secretar general al PDL. El este acuzat de primirea în mod repetat, în perioada 2011 — 2012, a sumei totale de 200.000 euro, precum și a sumei de 500.000 euro de la Gheorghe Ștefan, liderul PDL Neamț și primar al municipiului Piatra Neamț, bani despre a căror proveniență avea cunoștință.
 
În dosarul lui Blaga mai sunt urmăriți penal Gheorghe Ștefan, pentru trafic de influență și folosirea influenței funcției de conducere într-un partid politic, în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, și Horațiu Bruno Berdilă, reprezentant al unei societăți comerciale, pentru cumpărare de influență.

sursa foto: puterea.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii