Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:00 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elena Udrea rămâne sub control judiciar

ro

25 Sep, 2015 12:55 1220 Marime text
Elena Udrea a ajuns din nou în faţa magistraţilor de la Instanţa Supremă, astăzi, pentru un nou termen în dosarul "Gala Bute", în care a fost trimisă în judecată pentru fapte de corupţie. Udrea a cerut ca măsura controlului judiciar împotriva ei să fie ridicată motivând, printre altele, că nu îşi poate exercita cum trebuie activitatea de parlamentar. 
Elena Udrea rămâne însă sub control judiciar. Decizia a fost luată de magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care i-au respins recursul. Decizia nu este însă definitivă. 
„A fost termen doar pentru verificarea măsurii de control judiciar. (...) Argumentele sunt aceleaşi. Sunt parlamentar în Parlamentul României cu drepturi depline. Dacă sunt de patru ori pe săptămână la Parlament în ochii dumneavoastră, m-am gândit să nu vă mai chem şi de două ori pe săptămână la Poliţie să mă filmaţi şi acolo.
 
Dacă sunt de patru ori pe săptămână în Parlament este clar că sunt în Bucureşti şi în ţară. E complicat, suntem în UE, dacă fugi te aduc în trei ore de oriunde din Europa, mai ales în cazul unui parlamentar eu, domnul ministru Ariton.
Ai activităţi parlamentare în afara ţării, poţi fi parlamentar să votezi legi importante în ţară, dar nu poţi pleca cu comisia în Bulgaria spre exemplu. Bun, au fost argumente, dar instanţa este suverană şi decizia îi aparţine", a declarat Elena Udrea la ieşirea de la ÎCCJ.

De asemenea, Udrea a cerut şi să poată părăsi ţara fără încuviinţarea instanţei, dar şi această solicitare i-a fost respinsă.

La ultima înfăţişare, Udrea a spus că este anormal ca în acest dosar să fie acuzată doar ea, în contextul în care promovarea imaginii României la Gala Bute a fost adoptată de Guvern.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii