Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elena Udrea, mutată într-o camera specială la Penitenciarul Târgşor

ro

06 May, 2015 07:22 1721 Marime text
 
Conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a decis să o încadreze pe Elena Udrea în categoria deţinuţilor vulnerabili. Decizia a fost luată pentru că Udrea a fost demnitar al statului român dar şi pentru că a primit scrisori de ameninţare. Udrea le-a spus judecătorilor că detenţia o afectează atât psihic cât şi fizic. 

Conducerea Penitenciarul Targşor a decis ca Elena Udrea să fie „cazată" într-o încapere specială, separată de celelalte deţinute. Potrivit România TV, Elena Udrea se află nu într-o celulă obişnuita, ci în cameră special amenajată pentru deţinutele care nasc şi care-şi ţin bebeluşii cu ele în primul an de viaţă al acestora.

Elena Udrea este separată de celelalte deţinute şi are condiţii mult mai bune. Conform unui raport al organizatiei Apador, care a vizitat închisoarea de femei de la Targşor, în urma cu câţiva ani, camera specială pentru mamă şi copil oferă condiţii bune de trai.

„Camera este o încapere spaţioasă, bine îngrijită, cu covoare pe jos, pături şi pătuţuri pentru copii, jucării şi mese de schimbat bebeluşii. Camera avea şi o chicineta pentru uzul mamelor, dotată cu cuptor cu microunde şi frigider. Mamele au permanent acces şi la bucătăria separată, mai spaţioasă şi la baia dotată cu maşină de spălat, trei căzi şi mobilier special pentru copii. Atât camerele, două, cât şi băile şi bucătăriile pentru regimul mama şi copilul erau dotate cu buton de panică", se arată în raportul Apador, citat de România TV.

Conducerea Penitenciarului Târgşor a aprobat cererea Elenei Udrea privind asigurarea unor măsuri sporite de protecţie, informează România TV. Măsura a fost luată după ce fostul ministru a anunţat că se teme pentru integritatea sa, după ce a primit o scrisoare de ameninţare în arest.



Sursa: România TV

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii