Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:33 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elcomex îşi face fermă de capre în judeţul Constanţa

ro

22 Jan, 2013 08:26 3241 Marime text

Elcomex, grup de firme specializat pe furnizarea de produse şi servicii pentru sectorul energetic, controlat de omul de afaceri Ion Grecu, va investi 30 de milioane de euro într-o afacere integrată în agricultură, dorind să deschidă o fermă de capre, susţinută de o fabrică de nutreţuri, în judeţul Constanţa.

O parte din fondurile pentru această investiţie integrată vertical va veni din banii încasaţi de Elcomex de la Enel Green Power (EGP), divizia de regenerabile a grupului italian Enel, pentru care compania românească a dezvoltat un parc eolian de 206 MW în Dobrogea.

În paralel cu ferma, grupul îşi va continua afacerile în sectorul energiei, prin compania-fanion Elcomex IEA, un business de 61 mil. euro în 2012.

După livrarea, în decembrie, a parcului pentru EGP, compania are în vedere anul acesta dezvoltarea până la nivel de autorizaţie de construire a unor parcuri fotovoltaice de 25-35 MW.

Implementarea proiectelor va fi condiţionată de găsirea de cumpărători, iar, potrivit reprezentanţilor Elcomex, există deja unele promisiuni tot de la Enel.

Sursa AICI

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii