Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:10 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ramona Mănescu „Egalitatea de gen este un principiu ce trebuie să devină realitate”

ro

10 Mar, 2015 23:29 1849 Marime text
Europarlamentarul PNL Ramona Mănescu a comentat rezoluția adoptată de Parlamentul European (PE), astăzi, referitoare la politicile care trebuie să aibă în vedere egalitatea dintre femei și bărbați, informează mondonews.ro.

„Diferența de remunerare între femei și bărbați reflectă discriminarea și inegalitățile de pe piața muncii, fapt inacceptabil, în contextul în care principiul remunerării egale a bărbaților și femeilor pentru munca egală este stipulat în Tratatul UE încă din 1957. Este momentul ca, după aproape 60 de ani, acest principu să devina realitate”m susține eurodeputatul Ramona Mănescu, care pledeaza pentru continuarea eforturilor în acest sens, relatează mondonws.ro.

„Deși au fost înregistrate numeroase progrese de-a lungul acestor ani în ce privește egalitatea dintre femei și bărbați, eforturile trebuie continuate. Îndemn statele membre UE să faciliteze accesul sporit al femeilor la piața muncii, precum și la pozițiile de conducere, prin implementarea unor instrumente precum creșterea transparenței sistemelor de salarizare sau implementarea unui cadru privind concediul comun pentru creșterea copilului”, a mai adăugat europarlamentarul.


Citește și RAMONA MĂNESCU VA FACE CAMPANIE PENTRU CANDIDATUL PNL LA PRIMĂRIA CONSTANŢA

Sursa: mondonews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii