Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:03 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FMI Economia României va creşte mai mult decât prognoza iniţială

ro

14 Apr, 2015 17:08 1681 Marime text
Fondul Monetar Internațional (FMI) a revizuit în creștere la 2,7% estimările referitoare la avansul Produsului Intern Brut al României în acest an, potrivit raportului World Economic Outlook publicat, marți, de instituția financiară internațională, informează Agerpres.
 
Astfel, în raportul publicat în toamna anului trecut, FMI estima o creștere de 2,4% pentru economia românească în 2015. În ceea ce privește estimările pentru 2016, FMI prognozează că economia românească va înregistra un avans de 2,9%, peste cel de 2,5% prognozat în luna octombrie a anului trecut.

Pe de altă parte, FMI a revizuit în scădere estimările privind evoluția prețurilor de consum în România, acestea urmând să crească cu 1,0% în 2015, comparativ cu estimările din toamnă, care indicau o creștere de 1,5%. Pentru 2016, FMI estimează o creștere a prețurilor de consum de 2,4%, mai puțin decât avansul de 2,9% preconizat în toamnă. Situația este similară în cazul deficitului de cont curent, unde estimările FMI au fost revizuite în jos la 1,1%, de la 1,2%, pentru 2015 și la 1,5%, de la 1,8%, pentru 2016.

La nivel regional, Europa Emergentă, FMI susține că activitatea economică a încetinit anul trecut și mai multe țări au intrat în deflație. În acest an însă prețurile reduse la petrol vor da un impuls creșterii economice dar se vor adăuga și presiunilor dezinflaționiste. Acolo unde este posibil, politica monetară ar trebui folosită pentru a susține cererea internă, iar țările cu poziții fiscale slabe ar trebui să-și refacă rezervele fiscale.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii