Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:32 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Economia României evaluată de FMI

ro

26 Feb, 2016 19:56 1717 Marime text
 
O misiune a Fondului Monetar Internațional (FMI), condusă de noul șef al instituției pentru România, Reza Baqir, va efectua o vizită în România în perioada 2 - 15 martie 2016, pentru evaluarea anuală a economiei românești, potrivit unui comunicat al FMI pentru România și Bulgaria, Guillermo Tolosa, transmis, astăzi.
 
„Misiunea FMI condusă de Reza Baqir, se va afla la București în perioada 2 - 15 martie, pentru a realiza evaluarea anuală a economiei românești, în cadrul consultărilor pe Articolul IV”, se conform comunicatului.
 
Membrii misiunii FMI vor avea întâlniri cu reprezentanți ai autorităților române, ai partidelor politice, cu sindicate, asociații de business, cu reprezentanți ai mediului academic și ai sistemului bancar.
 
Consultările periodice prevăzute de Articolul IV din Statutul Fondului constituie un exercițiu de supraveghere care este obligatoriu pentru toate statele membre. Scopul consultărilor în baza Articolului IV este examinarea situației financiare și economice la nivel național și formularea unor recomandări generale referitoare la politicile monetare, politicile financiare și economice de urmat pentru asigurarea stabilității și a unei evoluții pozitive la nivelul economiei.
 
În prezent, România nu are în derulare un acord cu Fondul Monetar Internațional.
 


Sursa foto: romaniajournal.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii