Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:18 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Echipa constănţeană Earthquake s-a calificat în finala DreamHack Winter din Suedia

ro

07 Nov, 2011 18:44 1216 Marime text

Prima ediţie a competiţiei regionale DreamHack Balkan 2011, ce a avut loc sâmbătă şi duminică în Constanţa, la Forte Games, şi-a desemnat câştigătorii. La ambele jocuri oficiale ale competiţiei, românii au obţinut locuri fruntaşe, calificându-se în finala DreamHack Winter ce va avea loc în data de 24-27 noiembrie, în Jönköping, Suedia.

Echipele câştigătoare de Counter Strike 1.6, care au ocupat cele două sloturi din finală sunt Eq (Earthquake), din Constanţa şi TeG (The elder Gods), din Bucureşti. Prima clasată, Eq, a câştigat în 2010 World Cyber Games România, iar echipa TeG a câştigat recent Samsung European Championship 2011 România.

Jucătorul de Starcraft 2, care va reprezenta regiunea balanică în finală este NightEnd (Silviu Lazăr), din Bucureşti. Ultimul rezultat notabil obţinut de acesta a fost locul 4 în cadrul WCG Samsung European Championship, desfăşurat între 6-9 octombrie 2011.

„Şi de această dată am reuşit să dovedim potenţialul pe care îl au românii în sportul electronic. Îi felicit pe cei unsprezece câştigători pentru pasiunea şi perseverenţa de care dau dovadă şi sperăm să-i revedem şi pe podiumul din Suedia. Evenimentul a fost un succes total pentru România. În 2012 evenimentul se va extinde, vom renunţa la titulatura "Balkan" şi vom include alte şase ţări în competiţie (Moldova, Turcia, Israel, Grecia, Macedonia, Muntenegru)", a declarat Silviu Stroie, General Manager Computer Games şi Preşedinte Professional Gamers League (PGL).

Premiile oferite concurenţilor şi finaliştilor au însumat 10.000 euro, constând în produse hardware, din partea sponsorilor, şi deplasarea câştigătorilor în Suedia.

Cei unsprezece câştigători vor concura la finala din Suedia cu alţi 85 jucători profesionişti, majoritatea din Europa, pentru premii în valoare de peste 60.000 de euro. La competiţia din Suedia sunt aşteptaţi peste 15.000 de gameri.

În cele două zile de eveniment, DreamHack Balkan a reunit 320 de participanţi, atât concurenţi la cele două jocuri oficiale, cât şi pasionaţi ai jocurilor pe calculator care au avut ocazia să testeze în premieră în România două titluri ce vor fi lansate anul viitor: Counter Strike Global Offensive şi DOTA 2. Competiţia a fost transmisă în direct, timp de 31 de ore, pe http://www.dolcetv.ro/.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii