Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ecaterina Andronescu s-a întâlnit cu inspectorii şcolari în Constanţa

ro

07 Sep, 2014 15:13 1572 Marime text
În perioada 5-7 septembrie a.c.,  Inspectoratul Școlar Județean Constanța a organizat, pentru al doilea an consecutiv, Consfătuirile naționale ale inspectorilor școlari pentru limba și literatura română, coordonate de  inspectorii generali din Ministerul Educației Naționale, prof. dr. Anca-Denisa Petrache și prof. dr. Mina-Maria Rusu.

La deschiderea lucrărilor a participat prof. univ. dr. Ecaterina Andronescu și  prof. dr.  Răducu Popescu, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Constanța.

"În cuvântul său,  prof. univ. dr.  Ecaterina Andronescu a punctat aspecte legate de învățământul preuniversitar și de disciplina Limba și literatura română, printre care: menținerea titulaturii actuale a disciplinei Limba și literatura română - în defavoarea tendinței de a fi înlocuită cu cea de Limbă și comunicare; implicarea profesorilor de limba română în elaborarea subiectelor pentru examenele naționale; selectarea, pentru introducerea în noile programe și manuale școlare, a unor autori și texte care să reflecte ierarhia valorilor naționale; redefinirea cursurilor de formare profesională a cadrelor didactice, cu accent pe principiile didactice și metodica disciplinei; apropierea familiei de școală, pentru formarea unei viziuni și atitudini comune față de performanțele copiilor.", se arată într-un comunicat de presă.                                                                                                
La rândul său, inspectorul școlar general, prof. dr.  Răducu Popescu,  a urat bun-venit celor 46 de inspectori școlari din întreaga țară, dorindu-le ca lucrările să fie fructuoase și să  se bucure de  farmecul primelor zile de toamnă la malul mării.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii