Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

E oficial S-a vândut o bancă din România

ro

03 Jan, 2014 17:19 1989 Marime text
MKB Bank, unitatea din Ungaria a băncii germane Bayerische Landensbank (BayerLB), a anunțat ieri, 2 ianuarie, că a semnat contractul de vânzare a participației sale directe de 96,3% din Nextebank România pe 31 decembrie 2013.

MKB a declarat că tranzacția așteaptă aprobarea Băncii Naționale a României, dar valoarea nu a fost făcută publică, se arată într-un comunicat al băncii.

Cumpărătorul este fondul de investiții Emerigng Europe Accession Fund, administrat de Axxess Capital.

MKB a anunțat încă de la începutul anului trecut intenția de a vinde operațiunile din România, însă încercările de vânzare către un fond de investiții au eșuat.

În toamna acestui an, presa relata că Nextebank va fi vândută către Axxess Capital, care controlează și IFN-ul Patria Credit.

MKB a cumpărat în octombrie 2006 55,4% din acțiunile băncii Romexterra, moment la care banca avea o cotă de piață de 0,8%. Romexterra a fost înfiinţată ca bancă de către un grup de investitori din apropierea controversatului om de afaceri Sorin Ovidiu Vântu.

BayernLB a făcut din unitatea MKB brațul de expansiune în regiune, dar criza financiară a ruinat aceste planuri ale instituției financiare. Raportul financiar pentru prima jumătate a anului 2013 arăta o pierdere de 108 milioane de euro pentru MKB.

Ca parte a unui acord de salvare de 5 miliarde de euro cu guvernul german și Comisia Europeană, BayernLB trebuie să-și vândă acțiunile din MKB Bank până în 2015.

Sursa: Economica.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii