Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:12 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După un weekend cu soare, vremea se mai răceşte de luni

ro

23 Mar, 2012 22:39 1442 Marime text

Sâmbătă, vremea se menţine caldă în toate regiunile, cu temperaturi la amiază ce depăşesc cu mult mediile ultimei decade din martie: 13 grade se vor înregistra în depresiuni, iar iîn sud-vestul ţării se vor atinge chiar 23 de grade după prânz. Cerul se anunţă variabil, adică soare şi nori deopotrivă, iar despre câteva ploi slabe vorbim numai pentru regiunea Moldovei şi, cu totul izolat şi trecător, pentru zonele montane.

Şi duminică vremea va rămâne caldă, maximele termice ale zilei, de la 11 grade în Sulina, până la 21 de grade în sud-vestul ţării, vor fi în continuare foarte ridicate, potrivite mai degrabă pentru un început de mai, decât pentru un sfârşit de martie. Soarele va predomina în mare parte din ţară şi doar în sud şi la munte, trecător, norii se vor mai aduna şi vor lăsa câţiva stropi de ploaie. Noaptea însă vine cu aer mai rece în nord-estul ţării, unde vântul se înteţeşte şi apar ploi, dar şi câteva lapoviţe sau ninsori în zona montană mai înaltă.

Ziua de luni vine cu o răcire a vremii, mai ales în regiunile din răsărit. În nordul Moldovei, maximele scad cu 10 grade de la o zi la alta. Abia dacă se mai ating 7-8 grade la Suceava, luni, la prânz. Doar în Oltenia, deşi temperaturile scad puţin şi aici, încă se mai simte aer plăcut de primăvară, cu 18 grade în termometre la prânz. De altfel, soarele este şi el mai scump la vedere în estul şi sudul exterm al ţării, dar numai izolat cad ploi slabe şi scurte, cel mai probabil spre Lunca Dunării. În plus, vântul se înţeteşte local, mai hotărât însă în zona înaltă de munte.

  http://www.rtv.net/dupa-un-weekend-cu-soare-vremea-se-mai-raceste-de-luni-vezi-prognoza-pe-trei-zile_21240.html

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii