Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După controlul de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, va fi sesizată DNA

ro

05 Jul, 2016 15:32 1362 Marime text
Ministerul Sănătății va sesiza Direcția Națională Anticorupție după controlul de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș. Conform unui comunicat al Ministerului Sănătății, la dezinfectanții prin ștergere pentru blocul alimentar nu s-au solicitat cerințele specifice.

„O parte a instrumentarului achiziționat și recepționat nu era utilizat la data controlului. Inspectorii au găsit aparatura sigilată pentru secțiile de chirurgie ortopedie pediatrică și pentru sala de aplicare de ghips, în timp ce personalul folosea în continuare un instrumentar uzat și necorespunzător. Corpul de control a desigilat instrumentarul și a dispus folosirea acestuia. În proiect și în caietul de sarcini sunt specificate 14 cabinete medicale care urmau să fie modernizate cu fondurile europene. Cu toate acestea, controlul a identificat alte două cabinete (planificare familială și reumatologie) care au fost dotate cu aparatură deși nu erau cuprinse în proiect sau în documentația de licitație", conform Ministerului Sănătăţii.

„Având în vedere constatările Corpului de control, raportul va fi înaintat de Ministerul Sănătății către Direcția Națională Anticorupție pentru analizarea unor eventuale fapte de natură penală", potrivit sursei citate.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii