Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:01 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După ce l-au huiduit pe Cioloș, ieșenii au sărbătorit Unirea Principatelor

ro

24 Jan, 2016 12:35 1245 Marime text
 
Câteva mii de oameni s-au adunat, în această dimineață, în Piața Unirii din Iași, pentru a lua parte la evenimentele organizate de municipalitate cu prilejul aniversării a 157 de ani de la înfăptuirea Unirii Moldovei cu Țara Românească. Premierul Dacian Cioloş, invitat să participe la manifestări, nu a avut parte de o primire prea bună la sosirea la Iași. Se pare că oamenii l-au huiduit.
Pe scena special amplasată în Piața Unirii, la ora 10,00 a avut loc un spectacol folcloric susţinut de artiștii Veta Biriș, Grigore Leșe și Matilda Pascal Cojocărița.

Momentul artistic a fost urmat, la ora 11.30, de Onorul militar prezentat de Armata Română, la intonarea Imnului Național și de ceremonialul religios. Oficialitățile centrale și locale vor susține, între ora 11.30 și 12.30, discursuri în prezența cetățenilor veniți în Piața Unirii din Iași.

Potrivit programului, momentul va fi urmat de ceremonialul depunerii de coroane la monumentul dedicat lui Al. I. Cuza din Piața Unirii, defilarea detașamentelor militare și de intonarea Horei Unirii și desfășurarea Horei Populare. Ulterior, oficialitățile se vor deplasa la Biserica 'Trei Ierarhi' unde va fi oficiată o slujbă și vor fi depuse coroane de flori la mormântul domnitorului Al. I. Cuza. De la ora 13,00, municipalitatea va oferi 5.000 de porții de plăcinte moldovenești participanților la evenimentele din Piața Unirii.
La evenimente este anunțată și participarea liderilor PNL Alina Gorghiu și Vasile Blaga.

Premierul Cioloș a declarat, în discursul susținut la manifestarea de la Iași, că România este alături de Republica Moldova, iar guvernul de la București reconfirmă sprijinul pentru aspirațiile cetățenilor acestei țări: "Frații de peste Prut trec prin profunde provocări sociale și politice. Suntem alături de ei în această perioadă și le reconfirm sprijin pe care Guvernul îl acordă aspirațiilor cetățenilor Republicii Moldova pentru o societate care să respecte adevăratele valori civice și europene". De asemenea, el a afirmat că Guvernul pe care îl conduce va valorifica ideea unirii.
 
Primul ministru a mai spus că a învățat din lecția istoriei că „atunci când reușim să găsim obiective comune și să lucrăm în spiritul valorilor, putem să fim un stat demn și sigur pe sine” și că în România pot fi depășite „diferențele inerente între partide”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii