Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:13 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dumitru Moinescu a dat statul în judecată la CEDO. Iată verdictul. Ce spune Moinescu. Pe cine a avut avocat

ro

07 Apr, 2016 12:10 4826 Marime text
Astăzi a fost publicată, în Monitorul Oficial al României, Hotărârea din 15 septembrie 2015 în cazul Dumitru Moinescu împotriva României emisă de Curtea Europeană a Drepturilor Omului.
 
În documentul respectiv se arată că ”la originea cauzei se află cererea îndreptată împotriva României de Dumitru Moinescu care a sesizat Curtea la 15 martie 2012 privind încălcarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale”.
Cauza o reprezintă scandalul dintre două grupuri de persoane într-un local din Medgidia, în data de 9 aprilie 2006, pentru care a fost nevoie de intervenția poliției în vederea restabilirea ordinii.  
Întrucât povestea este lungă și arhicunoscută nu o vom mai relua aici.
De remarcat este ca Dumitru Moinescu a reclamat la Curtea Europeană că nu a beneficiat de un proces echitabil având în vedere că a fost condamnat penal de instanța de recurs fără administrarea nemijlocită de probe, deși fusese achitat de instanțele de grad inferior pe baza acelorași elemente.
Iar pentru toate acestea Moinescu a solicitat 50 de mii de euro cu titlu de prejudiciu moral pe care l-ar fi suferit ca urmare a condamnării sale penale.
 
Ce spune Curtea
În Hotărârea la care facem referire la începutul acestui material Curtea declară cererea admisibilă și stabilește ”că statul pârât trebuie să plătească reclamantului în termen de trei luni de la data rămânerii definitive a hotărârii, suma de trei miii de euro, care trebuie convertită în moneda statul pârât, pentru prejudiciul moral”.
 
Ce spune Moinescu
Contactat pe mesaj privat prin intermediul paginii de Facebook Dumitru Moinescu ne-a declarat că a ”cerut publicarea Hotărârii CEDO în Monitorul Oficial. Hotărârea CEDO este din toamna anului 2015.  Acum vreau sa-i acționez pe cei ce m-au nedreptățit. CEDO a facut Dreptate! Eu voi face REPARAȚIA”.
Moinescu ne-a mai declarat că ”a învins "gașca" corupților din instanțele care l-au declarat vinovat. Slugile politicienilor au primit comanda "pușcărie, condamnare cu executare", dar n-au putut. Au dat-o cu suspendare ptr compromitere publică”!
Avocatul menționat în Hotărârea CEDO, care l-a asistat la procese pe Dumitru Moinescu, este Lian Constantin.
Sursa foto: Facebook/Dumitru Moinescu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii