Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Duminică, noi proteste în marile orașe europene Românii din diaspora cer formarea unui Comitet de criză pentru organizarea alegerilor

ro

07 Nov, 2014 18:24 1438 Marime text
Federația asociațiilor de români din Europa (FADERE) solicită premierului României destituirea de urgență a ministrului de Externe, Titus Corlățean, “care a fost incapabil să găsească o soluție concretă pentru a garantiza votul românilor din diaspora pentru turul doi”, se arată înr-un comunicat de presă remis redacției cotidianului ZIUA de Constanța de FADERE.
 
“În același context, solicităm formarea unui Comitet de criză care să se ocupe de organizarea alegerilor în diaspora. Este evident că Ministerul Afacerilor Externe continuă să fie departe de a găsi soluții viabile prin care să se garantizeze votul românilor din diaspora. Dacă nu există timp pentru organizarea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale în așa fel încât toți românii din diaspora să poată vota, propunem Biroului Electoral Central amânarea acestuia până când MAE va oferi garanția că alegerile se vor desfășura în condiții optime.
 
Punerea la dispoziția alegătorilor a Declarației pe propria răspundere și amplierea în secții a numărului cu doar două sau trei persoane nu va  îmbunătății deloc situația din diaspora.
 
Duminică, 9 noiembrie, românii din Madrid, Londra, Paris, Dublin, Berlin, Viena și Bruxelles se vor manifesta în fața Ambasadelor pentru a cere MAE  soluții viabile pentru votul în diaspora.
 
Cerem încă odată 1.000 secții de vot pentru diaspora și dublarea numărului personalului si stampilelor din secțiile de vot deja existențe.
 
Domnul Ministru Titus Colatean continuă să dezinformeze opinia publică afirmând că nu are suficient timp pentru a primi spațiile din partea adiministratiilor locale din țările UE unde să se instaleze noile secții de votare. Informăm pe această cale încă o data dispoziția asociațiilor de a media aprobările locurilor în care să se amplazeze secțiile de vot”, a declarat Daniel Tecu,  președinte FADERE.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii