Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:00 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DSVSA Aproape 130 de verificări la obiectivele din Constanța

ro

05 Sep, 2016 17:18 1950 Marime text
Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa în perioada 29 august – 2 septembrie, s-au materializat prin verificări la 129 obiective:
 
25 restaurante, o pizzerie, patru unităţi tip fast-food, un bar, o cantină, cinci super/ hipermarket-uri, cinci magazine alimentare, 15 laboratoare cofetărie/ patiserie, opt depozite alimentare, două unităţi procesare lapte, două unităţi de tăiere, cinci carmangerii, un centru ambalare ouă, o unitate produse proaspete din pescuit, o stupină,  zece exploataţii profesionale, 20 centre colectare animale vii, patru unităţi fabricare pâine şi specialităţi, o unitate comercializare produse congelate, două depozite seminţe consum, nouă depozite de destinaţie, cinci unităţi de morărit, o unitate fabricare apă de masă carbogazoasă.
 
În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie, nerespectarea condiţiilor de biosecuritate.
 
Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate un număr de trei sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3.200 de lei. Au fost emise un număr de cinci ordonanţe de interzicere a activităţii la un restaurant şi patru centre colectare animale vii.
Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne – 6126 kg, lapte şi produse lactate – 1444 kg,  peşte şi produse din peşte – 1596 kg, ouă – 48 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 97.291 lei.
 
Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare. 



Sursă foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii