DSP Constanța a finalizat ancheta Ciorba de perisoare i-a îmbolnăvit pe turiști la restaurantul Flacăra
DSP Constanța a finalizat ancheta: Ciorba de perisoare i-a îmbolnăvit pe turiști la restaurantul FlacăraCele 50 de persoane, care au luat masa, săptămâna trecută, la restaurantul Flacăra din Eforie Sud, au fost băgate în spital de salmonella, enterobacterii, germeni aerobi mezofili, steptococi și escherichia coli. O confirmă Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța, care a finalizat ancheta epidemiologică, pe care au demarat-o săptămâna trecută la restaurantul Flacăra din Eforie Sud, administrat de Codruţa Bogatu, soţia fostului vameş Eugen Bogatu. Rezultatele de laborator confirmă faptul că bucătarii şi ospătarii restaurantului Flacăra din Eforie erau contaminaţi cu Salmonella de tip D şi enterobacterii. Mai mult, aceștia au infecta ciorba de perișoare, care au servit-o turiștilor. „În acest caz, vom aplica reprezentanţilor restaurantului Flacăra o amendă de 5.000 - 10.000 de lei, iar cei cinci angajaţi care au ignorat normele de igienă vor plăti sume cuprinse între 500 şi 1000 de lei", a declarat directorul DSP, Constantin Dina. Oficialul de la DSP a mai spus că cei cinci angajați au fost scoși din producție. „Restaurantul nu va fi închis, deoarece restul analizelor din blocul alimentar și cele ale apei au fost bune“, a adăugat Constantin Dina.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp