Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:48 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dragnea va anunța luni sau marți dacă țintește șefia PSD

ro

19 Jul, 2015 23:46 927 Marime text
 
Liviu Dragnea a declarat, astăzi, la o emisiune tv, că luni sau cel târziu marţi va răspunde la întrebarea privind o posibilă candidatură pentru atribuţiile de lider PSD. El a spus că, dacă va cere colegilor încrederea, va fi pe o perioadă "strict limitată", anume până la organizarea congresului. Dragnea a fost întrebat, la  Antena 3, cum a primit retragerea lui Ponta din funcţia de preşedinte al PSD: "Am primit-o foarte rău (...). Nu s-a consultat cu mine, noi am avut mai multe discuţii de când a fost să-şi opereze genunchiul la Istanbul, era foarte frământat şi îl înţeleg, a avut motivele dumnealui... eu cred că a făcut o greşeală".
Potrivit lui Dragnea, "în partid s-a produs o oarecare tulburare cu acest gest". "Oamenii din teritoriu aşteaptă foarte rapid o stabilizare a conducerii, să spună care este linia, să vadă că PSD este condus în continuare, să aibă garanţia că această conducere păstrează guvernarea cu Victor Ponta prim-ministru. (...) E nevoie urgentă de certitudine şi de fermitate la vârful partidului şi de un plan de acţiune concret (...). Alegerile locale de la anul vor fi un moment politic foarte important, cu efecte la alegerile parlamentare (...). Este nevoie de o conducere care să dea vigoare şi siguranţă partidului", a adăugat el.
Dragnea a mai spus că nu se poate discuta de preşedinte interimar al PSD, pentru că o astfel de funcţie nu există în Statut: "Atribuţiile care au rămas deocamdată preluate de Rovana Plumb ca preşedinte al Consiliului Naţional, CExN poate hotărî două lucruri: să fie exercitate în continuare de Rovana Plumb sau exercitate în continuare de altcineva".
Întrebat dacă nu ar urma să se ia în discuţie miercuri, la CExN, şi problema stabilirii datei congresului, Dragnea a spus că dezbaterea poate exista, dar decizia pe acest subiect, statutar, aparţine Consiliului Naţional. El a afirmat că sunt trei variante posibile pentru organizarea congresului PSD: noiembrie 2015, februarie 2016 sau după alegerile parlamentare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii