Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:18 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dragnea nu mai vrea să audă colegii cu expresii ca „luptă” și „război politic”

ro

29 Sep, 2015 23:03 1423 Marime text
 
Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat astăzi, la Slatina, că nu mai dorește să audă de la social-democrați expresii precum „luptă” și „război politic”.
 
Asta pentru că nu dorește să fie conducătorul unei armate care se războiește cu adversarii.
 
De asemenea, a subliniat idea că nu este „general” ci este civil și consideră că este bine așa.
 
„Am auzit aici câteva expresii, nu-mi permit să vă critic pentru ele, dar nu vreau să le mai folosim: luptă, război politic. Nu stimați colegi. Eu nu vreau să fiu președintele PSD-ului și să conduc o așa-zisă armată. Și eu nu-s general. Sunt civil. Și cred că asta e de bine, că sunt civil. Și oficial și neoficial. Sau nu știu, poate nu e de bine. Vreau să conduc un grup mare de oameni, sute de mii de oameni, care iubesc oamenii și cu care împreună vrem să facem într-adevăr o Românie puternică. Nu vreau să fiu conducătorul unei oști care se războiește cu ceilalți, lăsând în spate ce? Destine frânte, ani pe care România îi pierde și bineînțeles un mediu propice pentru oricine nu ne iubește să vină să ia din țara asta ce vor. Eu vă spun clar, așa ceva n-o să promovez și n-o să accept”, a declarat Liviu Dragnea, la conferința de alegeri la organizația județeană PSD Olt.
 
Tot el s-a referit și la invitația pentru dialog către politicieni în scopul colaborării pe teme importante, pentru a asigura stabilitate în diferite domenii.
 
„Ați văzut răspunsurile la invitațiile mele la dialog. Care au tot fost prezentate public și rămân în continuare valabile. Expresii de la așa ziși politicieni europeni, care își permit să ne dea nouă lecții, expresii folosite: netrebnici, comuniști, penali. Astea sunt expresiile folosite de oameni care în particular vin și spun: am vrea să colaborăm. Dar asumați-vă, oameni buni! Nu vă ceartă nimeni dacă puteți discuta cu celelalte partied”, a adăugat președintele interimar al PSD.
 
„Avem obligația morală, responsabilitatea morală, să punem în aceste zile, în această perioadă, o piatră de hotar în politica românească. Se încheie un ciclu politic de 25 de ani, unii dintre noi am învățat ce înseamnă democrație, ce înseamnă reguli democratice, ce înseamnă cultura integrității în interiorul partidului, alții n-au învățat. (...)Cetățenii României nu mai vor să vadă la televizor care este mai tare în cuvinte, ca să nu zic care e mai tare în gură. Nu mai vor să mai vadă la televizor politicieni care uită de faptul că ei sunt trimiși acolo să facă bine tuturor românilor și cred că ei se duc acolo să vadă care e mai șmecher.(...) Se ceartă între ei. Și am ajuns în situația în care 75%, trei sferturi din populația României s-a depărtat de clasa politică, nu mai crede în clasa politică”, a mai adăugat Liviu Dragnea.




Sursa foto: someseanul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii