Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:15 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Două tone de cocaină în Portul Constanța!

ro

01 Jul, 2016 10:15 3397 Marime text
Cinci persoane au fost reținute până la acest moment în legătură cu cele două tone de cocaină descoperite ieri în Portul Constanța Sud Agigea.

Din primele informații, se pare că este vorba despre un columbian și doi lituanieni, însă surse apropiate anchetei nu exclud posibilitatea ca celelalte două persoane să fie de naționalitate română.

Cantitatea totală de droguri descoperite ar fi de 2.300 de kilograme de cocaină, de o puritate destul de mare.

Ancheta este condusă de reprezentanții Structurii centrale a DIICOT, în colaborare cu reprezentanții Brigăzii Combatere a Criminalității Organizate Port Constanța.

UPDATE1: Drogurile urmau să ajungă în Olanda.

UPDATE2: Potrivit informațiilor oficiale, narcoticele urmau să ajungă în Columbia.

UPDATE3: Valoarea stupefiantelor, dacă ar fi ajuns pe piață, ar fi fost de peste600 de milioane de euro. Din câte se pare, cantitatea de droguri aparținea unei rețele conduse de un individ cu dublă cetățenie, spaniolă și marocană.

UPDATE4: Iată și comunicatul oficial de la Inspectoratul General al Poliției Române:

Peste 2,5 tone de cocaină, care erau transportate în mod disimulat în containere transoceanice, au fost capturate de Poliția Română și DIICOT.  

 În cauză, s-a beneficiat de sprijinul internațional al SUA - DEA și Spania-Guardia Civil.

Poliția Română, sub coordonarea DIICOT – Structura Centrală, a efectuat o acțiune în cadrul căreia a depistat și ridicat aproape 2,5 tone de cocaină.  

În urma activităților investigative derulate, pe o perioadă de 6 luni, pentru destructurarea unei grupări internaționale de trafic de cocaină, ce acționa pe ruta Columbia - Europa de Vest, a reieșit că, pentru transportul drogurilor, membrii rețelei le-ar fi disimulat în containere transoceanice, astfel încât să se poată evita orice detecție a lor prin metodele clasice de scanare și control.

Pentru extragerea drogurilor, rețeaua ar fi organizat un atelier special pentru această operațiune, unde lucrau specialiști în extragerea cocainei, coordonați de către un cetățean columbian.

Valoarea de piață a drogurilor este de aproximativ 625.000.000 de euro.

În urma cooperării polițienești internaționale, au fost arestați preventiv liderul grupării și alți cinci membri ai grupului infracțional, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic internațional de droguri de mare risc.

La activități au participat peste 150 de polițiști din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și Direcției Operațiuni Speciale.

În plan internațional, s-a beneficiat de suportul de specialitate al SUA - DEA și Spania - Guardia Civil.

De asemenea, în plan intern, s-a colaborat cu ANAF, Direcția Generală a Vămilor, Poliția de Frontieră Română, DGIA și MAE.      
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii