Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:22 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două kilograme de droguri pe Otopeni De la un englez, pentru un constănţean

ro

27 Sep, 2010 00:09 1161 Marime text

300 de plicuri şi alte două kilograme de plante etnobotanice care ar fi valorat pe piaţa drogurilor 240.000 de lei au fost confiscate, zilele trecute, de poliţiştii de la Antidrog din Bucureşti, de la un cetăţean englez.

Drogurile, cunoscute sub denumirea de „JWH- 073" provin din China şi au fost aduse în Romania într-un colet care a ajuns, săptămâna trecută, pe aeroportul Otopeni. Destinatar era unui cetăţean englez, în vârstă de 20 de ani.
Acesta ar fi trebuit să înmâneze drogurile unui alt tânăr din Constanţa, în vârstă de 31 de ani, patronul unui "magazine de vise" în care se comercializea plante etnobotanice. Din Magazinul acestuia, care a fost sigilat, poliţiştii au confiscat 300 de plicuri cu plante interzise prin lege.

Pe amândoi traficanţii de droguri, judecătorii au hotărât să îi cerceteze în stare de libertate. Însă, poliţiştii şi procurorii DIICOT spun că, timp de trei luni, au adunat suficiente dovezi care să probeze acuzaţia de trafic internaţional de droguri de mare risc.
Englezul şi tânărul din Constanţa s-au cunoscut, spun anchetatorii, în urmă cu mai mulţi ani, la o petrecere. De atunci, aceştia ar fi adus în ţară importante cantităţi de droguri.
"Plantele care ajungeau la vânzare, deşi se aflau pe lista acelora interzise de Ministerul Sănătăţii, se vindeau în pliculeţe de 0,25 de grame, cu preţul de 30 de ron. Eticheta avea denumirea de "Insomnia" sau "Power"", ne-a declarat unul dintre poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti - Serviciul Antidrog, care a lucrat la caz. Drogurile confiscate valorau 240.00 de lei

Sursa: www.evz.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii