Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:33 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două gimnaste românce vor fi medaliate la startul competiției feminine în CM 2015

ro

20 Oct, 2015 19:37 2279 Marime text
 
În cadrul Campionatelor Mondiale de gimnastică artistică ediția 2015, programate între 23 octombrie și 1 noiembrie la Glasgow, vor fi prezente la startul competiției feminine, nouă medaliate olimpice, între care două din România. Este vorba despre Larisa Iordache și Diana Bulimar.
 
Șapte medaliate de la Londra 2012 — Gabrielle Douglas (SUA/aur în concursul individual compus și pe echipe), Alexandra Raisman (SUA/aur pe echipe și la sol), Viktoria Komova (Rusia/argint în concursul individual compus și pe echipe), Maria Paseka (Rusia/argint pe echipe, bronz la sărituri), Ksenia Afanasieva (Rusia/argint pe echipe), Larisa Iordache și Diana Bulimar (România/bronz pe echipe)—, plus două de la Beijing 2008 — Hong Un Jong (Coreea de Nord/aur la sărituri) și Oksana Șușovitina (Germania/Uzbekistan/argint la sărituri)—, se vor lupta pentru medaliile puse în joc la competiția din Scoția, potrivit agerpres.ro.
 
„O țară mică pe mapamond, România se numără în continuare printre marile puteri ale gimnasticii, la 40 de ani după 10-le perfect al Nadiei Comăneci, la Jocurile Olimpice de la Montreal.
Dacă vedeta Cătălina Ponor, accidentată, a fost nevoită să renunțe să-și facă revenirea la Campionatele Mondiale de la Glasgow, echipa feminină poate conta pe mica sa perlă Larisa Iordache, medaliată cu argint în concursul individual compus de anul trecut”, scrie Federația Internațională de Gimnastică într-o prezentare a competiției feminine de la Campionatelor Mondiale 2015.
 


Sursa foto: gymnastike.org
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii