Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două cazuri de AH1N1 în judeţeul Constanţa

ro

26 Jan, 2011 20:55 1048 Marime text

Conform raportului transmis de către Centrul Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile la Ministerul Sănătăţii, în săptămâna 17 -23 ianuarie, numărul total al infecţiilor respiratorii acute raportate este de 91.062, în creştere cu 16 % faţă de cel înregistrat în săptamâna precedentă.

În perioada menţionată au fost confirmate 31 cazuri de gripă şi a fost înregistrat un deces la un copil din judeţul Satu-Mare.

Dintre cele 31 de cazuri de gripă 24 au fost de tip AH1N1 (câte unul în judeţele Braşov, Brăila, Galaţi, Iaşi, Maramureş, Satu Mare, Timiş, câte două în Bihor, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Dolj, Prahova, Bucureşti şi trei în Bistriţa), unul de tip AH3N2 în judeţul Iaşi şi şase de tip B (unul în Gorj, două în Constanţa şi trei în Iaşi).

Medicii epidemiologi spun că s-a înregistrat o incidenţă medie a infecţiilor acute respiratorii care a depăşit nivelul bazal, fără însă a fi depăşite valorile maxime aşteptate.

"Ca urmare, se constată debutul sezonului gripal, activitatea gripală evoluând cu intensitate medie, în focare locale (judeţele Iaşi si Constanţa) şi cu cazuri sporadice în restul teritoriului", potrivit MS.

Sursa: mediafax.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii