Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:48 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul “Referendumul” UPDATE - Dragnea va sta astăzi din nou în faţa magistraţilor de la ICCJ

ro

23 Nov, 2015 08:24 1649 Marime text
Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă, astăzi, un nou termen în dosarul "Referendumul", în care Liviu Dragnea a fost condamnat la un an închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de trei ani. El a fost acuzat de fraudarea referendumului organizat în 2012 pentru demiterea fostului preşedinte Traian Băsescu. Alţi 74 de inculpaţi din dosar au fost fie achitaţi, fie condamnaţi la închisoare cu suspendare. Decizia a fost atacată cu apel.

În septembrie, la primul termen al procesului, aflat în faza de apel, aproape jumătate dintre cei 75 de inculpaţi au declarat că nu şi-au angajat avocaţi, acesta fiind şi motivul pentru care procesul a fost amânat.

Liviu Dragnea a fost prezent în sala de judecată, el fiind printre puţinii inculpaţi care a spus că doreşte să fie reaudiat de judecători. La ieşirea din sala de judecată, Dragnea le-a spus jurnaliştilor că nu amestecă justiţia cu politica, iar ceea ce va avea de spus va fi doar în sala de judecată.

În acest dosar, Dragnea este acuzat de procurorii DNA că în calitate de secretar general al PSD, cu ocazia organizării şi desfăşurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenţa şi autoritatea sa în partid în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianţa politică din care făcea parte formaţiunea reprezentată de inculpat, şi anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obţinute în alte condiţii decât cele legale.

Potrivit DNA, demersul lui Dragnea a fost susţinut de 74 de persoane, preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din localităţi din judeţele Teleorman, Vrancea, Gorj şi Olt, în sarcina cărora s-a reţinut falsificarea, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale şi introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele votate de alegători, infracţiuni comise sub forma autoratului, complicităţii sau a instigării.

UPDATE, ora 10.25: 

Dragnea a stat doar cinci minute în sediul instanței, deoarece a fost anunțat că procesul s-a amânat pentru ora 12,00.



Sursa foto: erdely.ma
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii