Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul “Nana”, trimis din nou la Parchet

ro

28 Aug, 2015 10:09 1759 Marime text
Dosarul privind retrocedarea ilegală a terenurilor de la Nana a fost trimis din nou la Parchetul General. Judecătorii Tribunalului Călăraşi au cerut refacerea urmăririi penale.
În acest dosar, 11  persoane sunt acuzate de conflict de interese, abuz în serviciu, fals în înscrisuri oficiale sau fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Zeci de hectare de teren au fost puse sub sechestru, printre care şi pământul Ioanei Băsescu, fiica fostului preşedinte al României.
Aceasta a depus la Judecătoria Olteniţa circa 30 de contestaţii în instanţă pentru ridicarea sechestrului, pe motiv că sechestrul ar fi fost instituit illegal, dar au fost toate respinse până în prezent.
Fiica cea mare a fostului preşedinte susţine că din documentaţie ar lipsi mai multe acte. În plus, Ioana Băsescu spune că procurorii i-ar fi subevaluat terenul.
Amintim că Parchetul a impus sechestru pe o parte din moşia familia Băsescu în luna februarie, în dosarul privind retrocedarea ilegală a terenurilor din Nana.
Traian Băsescu a cumpărat, prin intermediul fiicei sale, 290 de hectare de teren. Ioana Băsescu a luat, în 9 septembrie 2013, un credit în lei de la CEC Bank, în valoare de 4,6 milioane lei, pentru a cumpăra un teren de 290 hectare din judeţul Călăraşi, împrumut garantat cu soldurile prezente şi viitoare ale unui cont deschis la CEC şi cu terenul agricol achiziţionat.
La baza contractului Ioanei Băsescu în cazul terenului de la Nana ar fi stat acte care ridică suspiciuni de fals. Surse judiciare au susţinut că firma Bergie ar fi falsificat două contracte de arendă. Documentele ar fi stat la baza contractului dintre Ioana Băsescu şi firma italiană.


sursa foto: romaniatv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii