Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:05 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul Mineriadei Petre Roman, pus sub acuzare pentru infracțiuni contra umanității

ro

06 Nov, 2015 11:17 2148 Marime text
Fostul premier Petre Roman s-a prezentat astăzila Parchetul General pentru a fi audiat în dosarul "Mineriada din 13-15 iunie 1990". Procurorii militari spun că îi vor aduce la cunoștință că este pus sub acuzare pentru infracțiuni contra umanității. Şi Ion Iliescu este pus sub acuzare în acest dosar pentru aceleaşi infracţiuni. 
La ieşirea din Parchet, Petre Roman a declarat: "Am luat la cunoștință de începerea acestei cercetări. Este vorba de dosarul privind evenimentele din 13-15 iunie 1990. Sunt, de fapt, două evenimente - 13 iunie și Mineriada. În ce privește 13 iunie, cred că lucrurile sunt clare, adică violențele care s-au dezlănțuit în după-amiaza și seara de 13 iunie au avut ca țintă chiar persoana mea și guvernul meu. Au fost atacate Ministerul de Interne, Poliția Capitalei, Televiziunea. Iar o dovadă este faptul că, în septembrie 1991, o mineriadă și mai brutală și mai mare a fost împotriva mea și a guvernului pe care l-am condus și am fost victimele acelei oribile și violente mineriade".
La sfârșitul lunii octombrie, președintele Klaus Iohannis a semnat cererea de urmărire penală a lui Petre Roman, Gelu-Voican Voiculescu și a lui Victor Atanase Stănculescu, a anunțat Administrația Prezidențială, demersul având legătură cu anchetarea evenimentelor din 1990. Cei trei au deținut la acel moment funcții de conducere. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii