Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:13 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul Microsoft Procurorii DNA cer pedepse maxime

ro

03 Oct, 2016 12:25 2085 Marime text
Un procuror DNA a cerut, astăzi, judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție aplicarea unor pedepse maxime pentru cei patru inculpați din dosarul Microsoft, oamenii de afaceri Nicolae Dumitru și Dorin Cocoș, fostul ministru Gabriel Sandu și fostul primar din Piatra Neamț Gheorghe Ștefan, informează Agerpres.

În luna martie, un complet de la ÎCCJ a dat sentința în primă instanță: Nicolae Dumitru - 1 an și 6 luni închisoare cu suspendare, Gabriel Sandu - 2 ani cu executare, Dorin Cocoș - 2 ani cu executare, Gheorghe Ștefan - 3 ani cu executare.

La termenul de luni al procesului, un procuror de la DNA a declarat în sala de judecată că instanța de fond a aplicat pedepse mult prea mici în acest dosar.

„Cei patru inculpați au săvârșit infracțiuni grave de corupție. Activitatea frauduloasă în care au fost implicați a fost complexă și transfrontalieră. Valoarea ridicată a sumelor de bani este extrem de importantă. Urmările sunt extrem de grave. A fost afectată imaginea instituțiilor statului și a mediului de afaceri. Apreciem că pedepsele aplicate trebuie majorate către maximum special", a susținut procurorul.

Procesul continuă cu pledoariile avocaților, urmând ca instanța să anunțe când va da sentința definitivă în acest dosar.

În luna martie, trei judecători de la instanța supremă au aplicat pedepse în cuantum redus în acest dosar: Nicolae Dumitru - 1 an și 6 luni închisoare cu suspendare, Gabriel Sandu - 2 ani cu executare, Dorin Cocoș - 2 ani cu executare, Gheorghe Ștefan - 3 ani cu executare. În plus, magistrații au dispus confiscarea următoarelor sume: un milion de euro de la Dumitru Nicolae, 2.196.035 euro de la Gabriel Sandu, 3.700.000 euro de la Dorin Cocoș, 3.996.360 euro de la Gheorghe Ștefan.

Sentința a fost atacată cu apel atât de către inculpați, cât și de procurorii anticorupție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii