Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:37 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul Hidroelectrica Codruţ Şereş, pedeapsă de 4 ani de închisoare

ro

31 Mar, 2014 16:53 3402 Marime text

Fostul ministru al Economiei Codruţ Şereş a fost astăzi condamnat la patru ani de închisoare cu executare de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul Hidroelectrica. Decizia Curţii nu este definitivă.

Pedeapsa pe care fostul ministru al Economiei o are de îndeplinit este pentru comiterea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu. Acesta a fost achitat pentru constituirea unui grup infracţional organizat. Pe o durată de doi ani, Codruţ Şereş nu are voie să fie ales în nicio funcţie publică, alături de alte drepturi civile care i-au fost interzise. În dosarul Hidroelectrica au mai fost condamnaţi membrii din fosta sau actuala conducere. Printre aceştia se numără directorul general Eugen Pena, care a primit o pedeapsă de cinci ani cu executare, directorul general Traian Oprea, condamnat de asemenea la cinci ani cu executare, şeful de serviciu Nicolae Opriş are de executat o pedeapsă de patru ani, directorul Direcţiei furnizare Gorge Lavinius Asan - pedeapsă de patru ani cu executare. Au mai fost condamnaţi directorii economici Iosif Georgeta şi Victoria Geormăneanu, care au primit o predeapsă de patru ani cu suspendare. Decizia instanţei a mai presupus plata a 1,297 de miliarde de lei către Ministerul Finanţelor Publice, Direcţia Generală Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti şi ANAF şi 3,3 miliarde de lei către Ministerul Economiei.

Fostul ministru al Economiei a declarat că nu se consideră vinovat de niciuna dintre infracţiunile de care este acuzat în rechizitoriu.
Codruţ Şereş a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT în septembrie 2011, pentru că ar fi ascuns activităţi ilegale ale conducerii SC Hidroelectrica SA. În urma acestor acţiuni prejudiciul creat se ridică la suma e 165 de milioane de dolari.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii